Bluffmail riktade mot Swedbanks kunder

Bluffmail riktade mot Swedbanks kunder.

Nedanstående e-post visar exempel på bedrägeriförsök som riktats mot Swedbanks kunder. Observera att språket i mailet inte är så felaktigt som det ofta brukar vara i liknande bluffmail.

Om man klickar på länken “Validera ditt konto” skulle man omgående drabbas av en mycket aggressiv men latent trojan.

Trojanen lägger sig i bakgrunden och spelar in användarens samtliga tangentbordsinmatningar i väntan på att man använder sitt kreditkort för att handla online.

Trojanen öppnar även en bakdörr i datorn för installation av ännu fler trojaner och virus. Trojaner som denna kan även drabba Apple användare.

Bedragare skickar allt mer sofistikerade bluffmail och SMS för att lura dig att skicka pengar. De utnyttjar ditt förtroende för att få dig att tro att din vän eller kollega verkligen behöver din hjälp.

– – – Bluffmailet – – –

Privat – våra vanligaste banktjänster

Hallå,

Skydda dina Mastercard kreditkort och online Verified by Mastercard skyddar ditt kreditkort utan extra kostnad för att förhindra obehörig online-användning.
Ditt konto har frysts Eftersom vi inte kan verifiera din kontoinformation.

När du har uppdaterat dina kontoposter, kommer vi att försöka igen för att bekräfta dina uppgifter och ditt konto kommer att vara suspension hävas. Detta hjälper till att skydda ditt konto i framtiden.

Denna process tar inte mer än 5 minuter. För att fortsätta att bekräfta dina kontouppgifter vänligen klicka på länken nedan och följ instruktionerna.
Validera ditt konto (länk till bluffsajten h–p://jkram.com/swed/ tagits bort – BESÖK INTE LÄNKEN!!)

VIKTIGT: Om du använder ditt kreditkort företag, rekommenderar vi starkt att du skyddar ditt kreditkort!

Internet banking – Customer service
Landsvägen 40, 172 63 Sundbyberg
105 34
Stockholm