Sveriges Sämsta E-posttjänst

Se upp för Telia webmail och Tele 2 webbmail! Dessa är bland de sämsta på den svenska marknaden!

Marknaden idag erbjuder ett stort antal olika mailtjänster och bland de bästa gömmer sig de sämsta nämligen internetleverantörernas e-posttjänster så som Telia.com, Tele2.se, Ownit.se, One.com, Bredband2.se och Yahoo.se erbjuder svenskar oacceptabelt dåliga och odugliga tjänster som är under all kritik och vi tänkte därför berätta varför du inte ska ha dem och vilka mailtjänster du kan välja istället.

Telia webmail en av de sämsta på marknaden

Dolda avgifter och lite utrymme

Dessa tjänster ger ett sken av att vara gratis men eftersom din internetuppkoppling kostar och behövs för att bibehålla din mail så är det snarare en dold avgift man måste ha i åtanke. Ännu fler avgifter kan förekomma speciellt om du vill ha mer utrymme vilket de erbjuder oerhört lite av. Detta ger dig väldigt lite valmöjligheter till att spara viktiga mail eftersom det helt enkelt inte finns plats för allting du vill ha.
Tele 2s utrymme är så lite som 200 MB. Telia webmails utrymme är också 200 MB. Bredbandsbolaget och ComHem ger inte heller särskild mycket epost-utrymme till sina kunder.

Sveriges sämsta epost och leverantörer

Följande epostadresser (leverantörer) placerar vi bland de sämsta i Sverige och rekommenderar dig att omgående byta epostadress. Kontakta Datorkirurgen AB på tel 070-55 444 08 eller genom att klicka här så hjälper vi dig att skaffa en betydligt säkrare och bättre epost.

Wi-Fi Optimering: Genom användning av mesh-nätverkssystem och andra avancerade tekniker säkerställer vi att ditt Wi-Fi fungerar perfekt i varje hörn av ditt hem eller företag.

Installation och Konfiguration: Professionell installation och konfiguration av marknadens senaste routrar och nätverksutrustning, som är designade för att maximera täckning och hastighet.

Epost från spray.se, swipet.se, och telia.com hamnar dessutom oftare i mappen Skräppost hos mottagarna. Anledningen är bl. a. att utgående epost skickas utan vare sig SSL (Secure Socket Layer), autentisering, eller stöd för kryptering med TLS (Transport Layer Security)?

Lista över Sveriges sämsta epostadresser och leverantörer:

@spray.se
@swipet.se
@telia.com
@tele2.se
@bredbandsbolaget.se
@ownit.se
@comhem.se
@bredband2.se
@one.com
@yahoo.se

Undvik således att ha eller skaffa epost hos din Internetleverantör överhuvudtaget då du hamnar i en “beroende situation”.

Dina mail kan försvinna

Den enormt bristfälliga funktionaliteten dessa leverantörer erbjuder omfattar allt ifrån ett undermåligt spamfilter till brist på utrymme för lagringsplats. En av de största bristerna är protokollet som de använder sig av, POP3.

Detta protokoll fungerar på så sätt att samtliga mail laddas ner lokalt till din dator/enhet och raderas därefter ifrån deras server utan någon som helst säkerhetskopiering. De lämnar ifrån sig ansvaret för inkommande mail och om ett datahaveri inträffar eller att din dator eller t ex mobiltelefon går sönder så finns en stor risk att man förlorar sina kontakter, dokument och viktiga epostmeddelanden.

Det går att ställa in POP3-protokollet så att kopior på epost lämnas kvar på servern hos din Internetleverantör men vi tycker att detta är svårt för en vanlig användare att tillhandahålla.

Bristfällig synkronisering mellan enheter

Eftersom alla filer laddas ner lokalt i den första enheten som du öppnar din epost ifrån så existerar ingen synkronisering mellan dina olika enheter. Om är ansluten till ovanstående mailtjänster via POP3 kan du alltså inte kolla din mail i både en dator hemma och en annan dator på t ex landet (på mobil är det lite dock annorlunda).
Bristen i samarbete mellan olika enheter syns också på det sätt att internetleverantörernas tjänster inte finns inbakade som standard i operativsystemens epost-inställningar på varken iOS eller Android. Detta är ännu en till funktion du behöver göra manuellt och ger dig ännu en otillfredsställande upplevelse som användare. I fallet Tele 2 behöver du t ex manuellt ange SMTP servern för utgående epost på iPhone, iPad eller Samsung Galaxy S8.

Tele2 webmail, en av de sämsta på marknaden. Här visas den på en iPhone. Observera särskil Tele2 mail Dumpster på en iPad eller iPhone!

Datorkirurgen AB, har hjälpt sina kunder sedan 2016 att migrera bort från IT-leverantörernas bristfälliga e-posttjänster. ”Vilken lättnad och befrielse att kunna slippa Telias skandalösa och sämsta webmejl på marknaden!” har flera av våra kunder framfört varefter vi hade migrerat kunderna bort från Telia mejl till de bästa, modernaste och säkrare e-postlösningar och webmejl på marknaden nämligen Google Gmail, Microsoft Outlook och Apple iCloud.

Redan i början av år 2016 identifierade vi bristerna i e-posttjänster från Telia, Tele2, Bredbandsbolaget, Telenor och Bredband2 och utfärdade flera varningar till våra kunder att om undvika använda dessa bristande e-posttjänster. Vi var alltså det första IT-företaget i Sverige att inse riskerna och farorna med att använda Telia, Tele2, Bredbandsbolaget, Telenor och Bredband2.

Datorkirurgen AB erbjuder AI-lösningar för att möta dina affärsbehov och framtidssäkra ditt företag.

Frigör potentialen i din data med Datorkirurgen AB avancerade AI-lösningar och tjänster.

Bland riskfaktorn vi upplyste våra kunder om var livslängden och hållbarheten på Internetleverantörernas webmejl. Enligt vår bedömning skulle de inte hålla ut särskild länge och kommer att ”kasta in handduken” och ge upp.

Och mycket väl, inträffade precis just detta. Den 1 februari 2021 stängde Tele2 ner sin e-posttjänst @tele2.se. Bredbandsbolaget (senare Telenor) avslutade sin webmejl den 17:e januari 2024. Telia webmejl är den ledande webmejl på vår lista över Sveriges i särklass sämsta och mest bristfälliga e-posttjänst / webmejl. En ren förolämpning mot kunderna!

Nästa webmejl som vi alltså gissar och bedömer ”kommer kasta in handduken och ge upp” är Telia webmejl, såvida Telia inte påfallande förbättrar sin e-posttjänst till konkurrenskraftiga nivåer som Apple, Google och Microsoft e-posttjänster.

Vänta inte tills det är för sent! Unna dig en ovärderlig e-posttjänst som är dels säkert, dels är utrustad med avancerade spamfilter, dels ger dig flera gigabyte i utrymme, och som fungerar felfri på såväl datorer som på mobiler och andra smarta enheter.

Inte heller rekommenderar vi e-posttjänster / webmejlen från One.com och Bredband2. Har du ditt eller företagets epost hos One.com eller Bredband2.se rekommenderar vi er att omgående kontakta oss så vi kan flytta/migrera över era epost till Google Gmail, Microsoft Outlook och Apple iCloud.

Tidigare rekommenderade vi även Yahoo Mail. Men Yahoo.com och Yahoo.se har idag stora problem med säkerheten efter de omfattande dataintrången för ett par år sedan och fler och fler användare lämnar Yahoo mail. E-posttjänster som erbjuds av internetleverantörer kan ge sken av att vara gratis, men de döljer ofta kostnader som du inte räknat med.

Begränsat lagringsutrymme:
Traditionella e-posttjänster erbjuder ofta mycket begränsat lagringsutrymme. Om du vill spara viktiga e-postmeddelanden och bilagor tvingas du betala extra för mer utrymme. Telias webmails utrymme är t ex endast 200 MB.

Effektivt fjärrarbete från Tokyo till Osaka: lösningar för konsulter på språng med Shinkansen.

Microsoft 365 för medicintekniska företag: förbättra kommunikation, samarbete och säkerhet i en reglerad bransch.

Oöverträffad erfarenhet:
Vi har omfattande erfarenhet av att flytta e-postkonton till Gmail, Outlook och iCloud. Vi har hanterat hundratals migreringar och kan garantera en smidig och problemfri process.

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Vi ser till att din e-post skyddas av de robusta säkerhetsfunktionerna hos Gmail, Outlook och iCloud. Du kan känna dig trygg med att din data är i goda händer. 

Förbättrad funktionalitet:
Få tillgång till avancerade funktioner som kalender, kontakthantering, fillagring och mer, allt integrerat i din e-post. Du kan effektivisera din arbetsdag och förbättra din produktivitet.
 

Problemfri flytt: Vi tar hand om allt, från migrering av din e-post och kontakter till konfiguration av din nya e-postklient. Du slipper krångel och kan fokusera på det som är viktigast för dig.

Oberoende av internetleverantören: Frigör dig från beroendet av din internetleverantör och behåll din e-postadress oavsett vem du väljer att ha internet från. Skydda din e-post, få en bättre upplevelse och frigör dig från beroendet med Datorkirurgen AB.

Säkerhet du kan lita på: 

Avancerad kryptering: Skydda din e-post från obehöriga intrång med stark kryptering som används av världens ledande säkerhetsexperter. 

Flera skyddslager: Njut av flerlagers säkerhet med funktioner som spamfilter, virusskydd och tvåfaktorsautentisering för att hålla din e-post säker. 

Kontinuerlig övervakning: Var trygg i vetskapen om att din e-post ständigt övervakas för att identifiera och stoppa potentiella hot.

Integrerad kalender och kontakter: Hantera din tid och dina kontakter smidigt med en integrerad kalender och kontakthantering i din e-post.

En högpresterande pokerdator med tre sammankopplade skärmar för en optimal spelupplevelse.

Specialbyggda datorer för pokerspelare och e-sport, optimerade för högsta prestanda och säkerhet.

Kraftfulla sökalgoritmer: Hitta snabbt och enkelt det du söker i din e-post med kraftfulla sökalgoritmer som hjälper dig filtrera och organisera din kommunikation.

Tillgänglighet överallt: Få tillgång till din e-post var du än befinner dig, när du än behöver den, via webbläsare eller mobilapp.

Låt Datorkirurgen AB hjälpa dig att ta steget mot en säkrare, mer effektiv och friare e-postupplevelse. Vi ger dig en skräddarsydd lösning som passar dina behov och önskemål. Med vår hjälp kan du:

Den enormt bristfälliga funktionaliteten dessa leverantörer erbjuder omfattar allt ifrån ett undermåligt spamfilter till brist på utrymme för lagringsplats. En av de största bristerna är protokollet som de använder sig av, POP3. Detta protokoll fungerar på så sätt att samtliga mail laddas ner lokalt till din dator/enhet och raderas därefter ifrån deras server utan någon som helst säkerhetskopiering.

Internetleverantörerna lämnar ifrån sig ansvaret för inkommande mail och om ett datahaveri inträffar eller att din dator eller t ex mobiltelefon går sönder så finns en stor risk att man förlorar sina kontakter, dokument och viktiga epostmeddelanden. Det går att ställa in POP3-protokollet så att kopior på epost lämnas kvar på servern hos din Internetleverantör men vi tycker att detta är svårt för en vanlig användare att tillhandahålla. 

Bristfällig synkronisering mellan enheter.

Eftersom alla filer laddas ner lokalt i den första enheten som du öppnar din epost ifrån så existerar ingen synkronisering mellan dina olika enheter. Om är ansluten till ovanstående mailtjänster via POP3 kan du alltså inte kolla din mail i både en dator hemma och en annan dator på t ex landet (på mobil är det lite dock annorlunda).

Bristen i samarbete mellan olika enheter syns också på det sätt att internetleverantörernas tjänster inte finns inbakade som standard i operativsystemens epost-inställningar på varken iOS eller Android.

Vi uppmanar er att undvika e-posttjänster från Telia, Ownit, Bredband2- One.com till varje pris! Dessa e-posttjänster är usla, ynkliga, odugliga och är “a waste of time” i jämförelse med Gmail (www.gmail.com), Microsoft Outlook som ingår i Office 365 (www.office365.com), den fria versionen av Microsoft Outlook (www.outlook.com),  och Apple iCloud (www.icloud.com). Dessa ger dig enormt mycket mer service, respekt, utrymme, funktioner, kvalité och tjänster!

Internetleverantörerna erbjuder onekligen usla tjänster som bör verkligen undvikas. Med de större aktörernas mailtjänster får du backup av filer, kontakter och mail, musik hantering, ett mer genomtänkt protokoll, synkronisering mellan enheter, enormt lagringsutrymme, tjänster som dokumenthantering och bildhantering, bra spamfilter och slutligen bättre säkerhet och anpassning till dina mobila enheter.

Vad du ska ha istället

Konkurrenterna och jättarna Gmail, Outlook och iCloud som ägs av Google, Microsoft och Apple ger dig en fullkomlig upplevelse som omfattar allting du behöver. Dessa företag har som förvald ett protokoll som heter IMAP (istället för POP3). IMAP-protokollet synkronisera alla dina epost mellan alla dina enheter och lagrar/sparar dessutom skickade mail, inkommande mail och dina kontakter på deras servern. Trots att alla svenska epost-leverantörer är kompatibla med IMAP, det är ändå ingen mening att använda IMAP eftersom epostutrymmen är såpass små att det inte går att använda IMAP.

Google, Microsoft och Apple

Det är en markant skillnad på lagringsutrymmet som är näst intill obegränsat och exklusiva tjänster som dokumenthantering, bildhantering och inbyggt spamfilter ger dig en avsevärt bättre helhetsupplevelse. En sak att vara medveten om som användare är dock att Google samlar din information vilka i sin tur används som statistik och Big Data. Google använder dina data för att i realtid kunna analysera t ex tätheten på ett köpcentrum, utspridning av en sjukdomar eller epidemi i ett samhället, eller trafikflödet på en motorväg samt för att anpassa/inrikta bl. a. reklamen till dig.

Svenska Internetleverantörer är chanslösa mot Google, Microsoft och Apple. Bilden ovan visar ett fåtal av Googles tjänster jämför med Telia-, Tele2- , Bredbandsbolaget- och Comhems tjänster.

Tidigare rekommenderade vi även Yahoo Mail. Men de har idag stora problem med säkerheten efter den omfattande dataintrången för ett par år sedan och fler och fler användare lämnar Yahoo mail.

Telia webmail, Tele2 webmail, Comhem, Ownit och Bredbandsbolaget eposttjänster är usla, ynkliga, odugliga och är “a waste of time” i jämförelse med Gmail (www.gmail.com), Microsoft Outlook som ingår i Office 365 (www.office365.com), den fria versionen av Microsoft Outlook (www.outlook.com),  och Apple iCloud (www.icloud.com). Dessa ger dig enormt mycket mer service, respekt, utrymme, funktioner, kvalité och tjänster!

Internetleverantörerna erbjuder onekligen usla tjänster som bör verkligen undvikas. Med de större aktörernas mailtjänster får du backup av filer, kontakter och mail, musik hantering, ett mer genomtänkt protokoll, synkronisering mellan enheter, enormt lagringsutrymme, tjänster som dokumenthantering och bildhantering, bra spamfilter och slutligen bättre säkerhet och anpassning till dina mobila enheter.

Du gör det lättare för dig själv och effektiviserar din vardag genom att tänka igenom ditt val av mailtjänst och undvika de som är sämst på marknaden idag.

Kontakta oss på 070-55 444 08 och dela med dig av dina upplevelser samt låt oss få hjälpa dig att omgående byta din epost från din nuvarande Internetleverantör till en mer ansvarsfull och seriös aktör!