Sämsta antivirusprogrammen

Sämsta Säkerhetsskydd och Antivirusprogrammen

Har du trott att du varit säker online med Telia Trygg, Telia Säkert Surf eller McAfee? Tänk om!

Våra flertal kundbesök och expertvittnesmål har visat att dessa ”antivirusprogram” i själva verket är bland de sämsta på marknaden och misslyckas med att skydda dig mot trojaner, malware och virus.

Investera i din cybersäkerhet och undvik riskerna med Telia Trygg, Telia Säkert Surf och McAfee.

Telia Trygg och Telia Säkert Surf, baserade på F-Secure, ger falsk trygghet och misslyckas skydda mot trojaner, malware och virus.

Telia Trygg, Telia Säkert Surf, dåtidens ComHem Trygg Surf vilka egentligen är F-secure och är det av F-Secure Total utbuden. är varken trygga eller skyddar användarna mot trojaner, malware, och virus när det verkligen behöves!

Vi har dragit slutsatsen att F-Secure och McAfee programmen är snarare bland de sämsta virusskydden på marknaden!

Ytterligare antivirusprogram som vi avråder ifrån är McAfee Total Protection, Kaspersky Antivirus, Norton 365, och Norton Antivirus.

Releterade artikel: US bans the Russian cybersecurity software, Kaspersky due to its alleged links to the Kremlin.

 

 

Dessa s k virusskydd klarar varken av att stoppa eller eliminera de enklaste trojanerna och malware vilka t ex infekterar pch gömmer sig” i webbläsaren Google Chrome, Apple Safari, och Microsoft Edge (bland cachen).

Relaterade artikel: Den största cybersäkerhetshoten kommer inifrån organisationer!

Dessa iakttagelser har gjorts hemma hos en tidigare ComHem-kund och senare hos en Telia kund.

Vi klassar därför ner dessa program till nivå “AVSTÅ!” och avråder er från att använda dem.

Värst av allt är att internetleverantörena så som Telia debiterar sina kunder för F-Secure.

Skydda dig mot skadlig programvara och onlinesäkerhetshot med ett pålitligt antivirusprogram.

Iakttagelser hos en Telia kund: Programmet Telia Trygg (F-Secure) körs i bakgrunden och dess processer är aktiva, men programmet går varken att öppna eller uppdatera eller få upp.

Ta fram din faktura. Om du debiteras för tjänster som F-Secure-baserade Telia Säker Surf, Telia Trygg Surf, F-Secure SAFE, F-Secure, McAfee, eller Norton Antivirus, rekommenderar vi att du säger upp abonnemanget ooch spara penger.

Istället kan du satsa på bättre alternativ som grundar sig på sunt förnuft och utbildning om hur du skyddar dig mot IT-bedrägerier, malware, cyberhot, trojaner och virus. Det finns nämligen inga antivirusprogram i världen som kan skydda organisationer och hemmabrukare om de inte själva använder sitt sunda förnuft.

Kontakta oss så hjälper vi er.

Därför installerar vi 100 % molnbaserade och avsevärt säkrare och effektiv

Com Hem marknadsför sin så kallade ”Trygg Surf” till sina kunder som en bra skydd. Datorkirurgen AB har dock kunnat konstatera att det är precis tvärtom!

are Internet Security- och Anti Virus program (Virusskydd) på våra kunders datorer (såväl på Mac, PC, surfplatta, och mobil).

Ovanstående klipp visar en tidigare ComHem kunds dator. Användare ringde till oss och förtvivlat berättade att på hans dator visas flertal nakenbilder, kasinoreklam och diverse oönskade fönster och hemsidor när han använder webbläsaren Chrome.

Efter att vi besökt användaren och undersökt och diagnostiserat datorn kunde vi konstatera att datorn var infekterad med 30-tal olika trojaner vilka bl. a. hade infekterat datorns samtliga webbläsare (Google Chrome som hade valts som standardwebbläsare, Microsoft Edge, samt Internet Explorer var infekterade). Vidare konstaterade vi att programmet F-Secure Trygg Surf är installerad på datorn med målet att just kunna stoppa dessa trojaner.

Trots att datorn är infekterad med flertal trojaner och dessa t o m håller på att laddas in i webbläsaren ger Com Hem Trygg Surf (F-Secure) besked om att “Datorn är skyddad”!

När vi körde F-Secure Trygg Surf, efter en stund sökande rapporterade programmet att “Datorn är skyddad” trots att vi hade dels konstaterat, lokaliserat och dels bekräftat att datorn var ju infekterad med flertal trojaner var av minst 5 st som var så kallade Tracking Trojan (som kan spela in och kartlägga t ex surfbeteende, tangentbordsinmatningar och lösenord samt chatt/epost konversationer).

I bildalbumet ovan är bilderna som vi dokumenterat vid undersökningen av datorn.

Vi ser väldigt allvarligt på det och vill varna er för den falska tryggheten som bl. a. Telia F-Secure / Com Hem Trygg Surf ger. Vi har nämligen sett liknande brister hos Norton Antivirus och McAFee Antivirus också.

Ovanstående klipp visar hur webbläsaren Chrome beter sig vid infektion av Add (reklam)/Tracking-trojaner samtidigt som Telia F-Secure / Com Hem Trygg Surf bedömer att datorn är skyddad.

Datorkirurgen AB har en gedigen bakgrund inom IT med mer än 30 års yrkeserfarenhet inom data/IT, säkerhet, nätverk, VPN, Firewall och har ackumulerat erfarenhet och färdigheter som vi anser är direkt överförbara till våra kunder.

Fjärrsupport som sparar tid och pengar.

Ditt förstahandsval för fjärrsupport och tekniska tjänster.

Varken F-Secure, Telia Trygg Surf eller McAfee erbjuder den trygghet eller skydd som påstås. Utforska bättre alternativ och lär dig hur du effektivt skyddar dig mot IT-bedrägerier, malware och cyberhot med sunt förnuft och utbildning. Kontakta oss för mer information.