Telia Technicolor Router, en av dem sämsta på marknaden!

Har du ringt upprepade gånger till Telia, Tele2, Ownit, Telenor (Bredbandsbolagets) support och varit missnöjd och besviken på stabiliteten, WiFi täckningen, och räckvidden på din Wi-Fi och trådlösa nätverket?

Internetoperatörers förnekelse och förvrängning av sanning.

Har du, varje gång som du ringt till din Internetleverantör, bemöts av förnekelse, lögner och förvrängningen av sanningen gällande täckning, räckvidd, kvalité och stabiliteten av din Wi-Fi och Internet?

Visst har deras svar oftast varit “nej, vår router och Internettjänst fungerar felfritt, felet är inte vårt ansvar, allt fungerar perfekt, felet ligger hos er o s v”?

Har du behövt stå i långa telefonköer och långa diskussioner fram och tillbaka med Internet-supporten utan resultat?

Har samtalet dessutom avbruttits utan att de ringt tillbaka?

Har du upprepade gånger blivit vidarekopplat till operatörens så kallade “support-avdelning” och fått om och om igen berätta samma sak om problemen med Internet och Wi-Fi, helt utan resultat? Då har du kommit rätt och är långt ifrån ensam!

Telia Technicolor Router en av dem sämsta på marknaden!

De absolut sämsta routrarna på marknaden är Thomson Technicolor TG799vn, TG799vn v2 och Technicolor TG389ac, särskild den äldre versionen Technicolor TG799vn som syns på ovanstående bilder.

Installation av Telia Internet router och anslutning till fiberoptikdosan hos en kund på Djursholm.

Om du fortfarande har denna gamla Technicolor router på bilden, se till att kontakta din Internetleverantör och be dem skicka den senaste Technicolor eller annan router till dig. Denna Telia Technicolor router på bilden är en av dem sämsta på marknaden!

Datorkirurgen AB är ett IT-företag med fler än 30 års erfarenhet av IT-support för företag och privatpersoner i såväl Sverige som utomlands (främst USA).

Vi arbetar bl. a. med installation och konfiguration av flertalet olika routrar. Detta har gjort att vi arbetat med många olika märken av routrar t.ex. från tillverkare som CiscoZyxelNetgearD-LinkAsusLinksysTP-Link med flera. Vilket också inkluderar mobila 5G- och 6G-bredbandsroutrar.

I denna artikel delar vi med oss av vår erfarenhet och kompetens baserad på våra dagliga besök och kontakter hos privatpersoner och företag vilka framför allt har problem med sina Internet och Wi-Fi. Hela denna artikel är alltså baserad på våra dagliga besök hos Internetleverantörernas kunder.

Relaterade artikel: Telia webmail och Tele 2 webbmail bland de sämsta på den svenska marknaden!

Kraftigt WiFi signalförlust redan mindre än en meter bort från Technicolor routern

Vi bevittnar och upplever det dagligen när kunderna ringer till sin Internetleverantör och klagar på Internet och Wi-Fi men som bemöts istället av förnekelse, okunskap och falska påståenden!

Datorkirurgen AB garantera er att all strul, problem och avbrott i er Internet och WiFi beror i första hand på Technicolor-routern!

Spontana avbrott och nedkopplingar.

Vid anslutning av Apple TV, Sonos, Internet-radio, stereon eller vid streamande av Spotify via Technicolor routern är det vanligt med avbrott i musiken, trådlösa nätverket och Internet och Wi-Fi!

Dessutom, efter installation eller uppgradering till Windows 10 så slutar internet att fungera på datorerna i nätverket som är anslutna via LAN-kabel till kontakterna 1-4 på Technicolor TG799vn routern.

Att internetuppkopplingen inte fungerar som den ska framgår av en varningstriangel på internet-ikonen längst ner till höger på bildskärmen. Detta problem påverkar däremot inte datorer som är trådlöst anslutna över Wi-Fi. Att försöka konfigurera om routern med statiska IP-adresser hjälper inte heller.

 

Gamla Telia Technicolor router och anslutning till fiberoptikdosan hos en kund på Djursholm.

Den gamla installationen av Telia Internet router och anslutning till fiberoptikdosan hos en kund på Djursholm.

Internetleverantören Telia levererade Technicolor TG799vn routern till tiotusental av sina kunder för några år sedan. Tusental av dessa kunder har dessväre fortfarande kvar denna router. Technicolor TG799vn, Technicolor TG799vn v2, och Technicolor TG389ac (som levereras av Comhem), är i särklass de sämsta routrarna på marknaden!

Både Telia, ComHem, Bredbandsbolaget och Ownit med flera levererar/levererat alltså dessa routrar till sina kunder. Har även du fått någon av dessa routrar men av annan Internetleverantör hör gärna av dig till oss på tel. 070 55 444 08.

Bildtext:
Att i Windows 10 se en gul varningstriangel ovanpå på internet-ikonen längst ner till höger på din bildskärm, är en indikation på att du inte har en internetuppkoppling.

Den gamla Thomson Technicolor routern, TG799vn är mycket enkelt, har låg prestanda, ynklig säkerhet, har en svag processor och usel WiFi räckvidd och täckning samt saknar funktionen för 5 GHz-bandet och Wi-Fi AC! Trots det, förnekar, och förvränger Internetleverantörer sanningen och fakta gällande denna sanslöst usla routern och vill till varje pris varken erkänna sanningen om denna router eller byta ut den!

Många användare har fortfarande kvar Technicolor Routern.

Den gamla Telia Technicolor TG799vn routern är bland de sämsta på marknaden!

De flesta som fick bredband via fiberoptik installerade i sina bostäder och fastigheter för ca 4-7 år sedan och som flest valde Telia som Internetleverantör fick den gamla versionen av Technicolor Router TG799vn (se bilderna nedan).

Relaterad artikel: Marknadens just nu modernaste och bästa routrar och Wi-Fi nätverk vilka levereras och konfigureras av Datorkirurgen AB.

Efterföljaren till Technicolor routern, endast något bättre

För ca 3 år sedan släppte Technicolor en ny version av sin router, Technicolor TG799vn v2, och Technicolor TG389ac . Den nyare versionen av Technicolor Router (TG799vn v2) är endast något bättre än dess föregående då den har åtminstone stöd för 5GHz frekvensen.

Datorkirurgen AB: Säkra trådlösa nätverk för hem och företag.

SONOS ERA 300 – Vi löser problem med BOSE och SONOS högtalarsystem.

Dock rekommenderar vi inte heller denna routern eftersom det finns betydligt bättre, snabbare och säkrare routrar på marknaden med mycket bättre räckvidd än just Technicolor TG799vn v2, och Technicolor TG389ac router.

Efterföljaren till Telia Technicolor routern kännetecknas av sina två USB-portar och sin delvis lite större storlek jämför med den äldre modellen. Denna router är alltså endast något bättre än den gamla modellen. Vi anser att även denna router är bland de sämsta på marknaden när vi jämför den med routrar från Asus, Netgear och Linksys!

Efterföljaren till Telia Technicolor routern kännetecknas av sina två USB-portar och sin delvis lite större storlek jämför med den äldre modellen. Vi anser att även denna router är bland de sämsta på marknaden!

Telia levererar numera en ytterligare ny version av Technicolor router, Telia Wi-Fi Router Plus. Trots att denna router är mycket bättre än sina föregångare (ovanstående routrar) kan den fortfarande inte konkurrera med marknadens modernare routrar när det gäller räckvidd, täckning, diverse funktioner och tjänster samt prestanda.

Telias Digitalboxar fungerar endast med Telias egna routrar.

Observera också att Telias Digitalboxar fungerar endast med Telias egna routrar. Om du har TV-tjänster och digitalboxar från Telia, men vill hellre byta ut Telia routern mot en annan router, kommer digitalboxarna att generera felmeddelanden och alltså inte kommer att fungera. Ett fult och avskyvärt metod från ett börsnoterat företag (Telia) att på detta sätt tvinga kunderna till att använda Telias routrar! Detta anser vi att Post och Telestyrelse skall undersöka. Vidare anser vi att Telia ska kompensera sina kunder då dessa har debiterats i fler år/månader utan ett fungerande Wi-Fi.

Om du fortfarande använder denna gamla Technicolor routern, kontakta din Internetleverantör och be de skicka den senaste modellen av Technicolor router till dig.

Om du fortfarande använder denna gamla Technicolor routern, kontakta din Internetleverantör och be de skicka den senaste modellen av Technicolor router till dig.

Routern ZTE ZXHN H368N som Tele2 levererar till sina kunder är ytterligare en av marknadens absolut sämsta!

Tele 2 (ZTE ZXHN H368N), ytterligare en av marknadens absolut sämsta Routrar!

Relaterad artikel: Marknadens just nu modernaste och bästa routrar och Wi-Fi nätverk vilka levereras och konfigureras av Datorkirurgen AB.

På den gamla Technicolor router hade kontrollpanelen en bugg som gjorde att Gästkontot inte gick att stänga av, varpå störande och onödiga Wi-Fi signaler och SSID sändes ut helt i onödan. Firmware uppdateringar har dock åtgärdat problemet.

 

Jämförelse (storlek) mellan Telias nya Technicolor Router (den översta) med den gamla Routern (den understa).

 

Är du kund hos Telia, Tele2, ComHem eller annan leverantör och fått någon av ovanstående routrar, hör av dig till oss på 070-554 44 08 så hjälper vi dig att ÄNTLIGEN få ett snabbare och mer stabilt nätverk!

 

Internetavbrott, it support, installation hjälp, uppgradering dator Windows 10, Datorkirurgen AB, Cisco, Netgear, D-link, Asus, LinkSys, mobil 4G- och 5G Routrar Mobila Bredband Routrar, bästa Router, sämsta Routern Telia Technicolor, Telia äldre versionen, Telia Technicolor Router, Telia Technicolor Routern saknar stöd för 5GHz frekvensen, uppgraderingen Windows 10 Telia, Installation Windows 10 Telia, internet slutat fungera Windows 10 Telia, LAN-kabel, portarna 1-4 bakom Routern gul-markerade, Windows 10 kan inte längre identifiera nätverket, Wi-Fi Telia, starta om Routern, fast statisk IP-adress, Telia vill inte erkänna, Telia nya Technicolor Router, uppgraderar datorn Windows 8.1, 7 Windows 10, nya Technicolor Router Telia, 2st USB-port, Internet fungera inte Telia, nyare versionen Technicolor Router stöd för 5GHz, bättre än Technicolor, stänga av Technicolor Router Gästkontot, Zyxel Router, Internet Avbrott Windows 10, Internetavbrott Telia, Internetavbrott Windows 10, Internet Avbrott Installation Windows 10, Internetavbrott installation Windows 10, installera fiberoptik hus, fiberoptik bostäder, fiberoptik lägenhet, fiberoptik fastighet, fiberoptik ökar värdet huset, stänga av gäst-kontot technicolor, inaktivera gäst-kontot technicolor, Thomson Technicolor långsam Internet, Thomson, Technicolor TG799VN-V2, Thomson Technicolor TG799VN-V3, Technicolor TG799vn v2 Inloggningsproblem, Thomson Technicolor TG799vn admin lösenord, konfigurera Thomson Technicolor TG799vn trådlöst, byta kanal Thomson Technicolor TG799VN, ändra SSID Thomson Technicolor TG799VN, ändra nätverksnaman Thomson Technicolor TG799VN, IT support Thomson Technicolor TG799VN, hjälp Thomson Technicolor, ComHem Thomson Technicolor, Sämsta Routern, Bästa Routern, Tele 2 ZTE ZXHN H368N problem, Tele 2 ZTE ZXHN H368N tappar nätverk, Tele 2 ZTE ZXHN H368N problem långsam Internet, Tele 2 ZTE ZXHN H368N marknadens sämsta Router, Bredbandsbolaget Technicolor Router en av dem sämsta på marknaden, Ownit Technicolor Router en av dem sämsta på marknaden, Technicolor Delivery Technologies, 1-5 rue Jeanne d’ Arc France, Comhems sämsta router Technicolor TG389ac, Linux Putty manuellt programmera konfigurera routern,