Telia webmail och Tele 2 webmail bl. dem sämsta på marknaden

Se upp för Telia webmail och Tele 2 webbmail! Dessa är bland de sämsta på den svenska marknaden!

Marknaden idag erbjuder ett stort antal olika mailtjänster och bland de bästa gömmer sig de sämsta; internetleverantörernas tjänster Telia, Tele2, Comhem, Ownit och Bredbandsbolaget erbjuder svenskar oacceptabelt dåliga och odugliga tjänster som är under all kritik och vi tänkte därför berätta varför du inte ska ha dem och vilka mailtjänster du kan välja istället.

Telia webmail en av de sämsta på marknaden

Dolda avgifter och lite utrymme

Dessa tjänster ger ett sken av att vara gratis men eftersom din internetuppkoppling kostar och behövs för att bibehålla din mail så är det snarare en dold avgift man måste ha i åtanke. Ännu fler avgifter kan förekomma speciellt om du vill ha mer utrymme vilket de erbjuder oerhört lite av. Detta ger dig väldigt lite valmöjligheter till att spara viktiga mail eftersom det helt enkelt inte finns plats för allting du vill ha.
Tele 2s utrymme är så lite som 200 MB. Telia webmails utrymme är också 200 MB. Bredbandsbolaget och ComHem ger inte heller särskild mycket epost-utrymme till sina kunder.

Sveriges sämsta epost och leverantörer

Följande epostadresser (leverantörer) placerar vi bland de sämsta i Sverige och rekommenderar dig att omgående byta epostadress. Kontakta Datorkirurgen AB på tel 070-55 444 08 eller genom att klicka här så hjälper vi dig att skaffa en betydligt säkrare och bättre epost.

Epost från spray.se, swipet.se, och telia.com hamnar dessutom oftare i mappen Skräppost hos mottagarna. Anledningen är bl. a. att utgående epost skickas utan vare sig SSL (Secure Socket Layer), autentisering, eller stöd för kryptering med TLS (Transport Layer Security)?

Lista över Sveriges sämsta epostadresser och leverantörer

@spray.se
@swipet.se
@telia.com
@tele2.se
@bredbandsbolaget.se
@ownit.se
@comhem.se
@bredband2.se

Undvik således att ha eller skaffa epost hos din Internetleverantör överhuvudtaget då du hamnar i en “beroende situation”.

Dina mail kan försvinna

Den enormt bristfälliga funktionaliteten dessa leverantörer erbjuder omfattar allt ifrån ett undermåligt spamfilter till brist på utrymme för lagringsplats. En av de största bristerna är protokollet som de använder sig av, POP3.
Detta protokoll fungerar på så sätt att samtliga mail laddas ner lokalt till din dator/enhet och raderas därefter ifrån deras server utan någon som helst säkerhetskopiering. De lämnar ifrån sig ansvaret för inkommande mail och om ett datahaveri inträffar eller att din dator eller t ex mobiltelefon går sönder så finns en stor risk att man förlorar sina kontakter, dokument och viktiga epostmeddelanden. Det går att ställa in POP3-protokollet så att kopior på epost lämnas kvar på servern hos din Internetleverantör men vi tycker att detta är svårt för en vanlig användare att tillhandahålla.

Bristfällig synkronisering mellan enheter

Eftersom alla filer laddas ner lokalt i den första enheten som du öppnar din epost ifrån så existerar ingen synkronisering mellan dina olika enheter. Om är ansluten till ovanstående mailtjänster via POP3 kan du alltså inte kolla din mail i både en dator hemma och en annan dator på t ex landet (på mobil är det lite dock annorlunda).
Bristen i samarbete mellan olika enheter syns också på det sätt att internetleverantörernas tjänster inte finns inbakade som standard i operativsystemens epost-inställningar på varken iOS eller Android. Detta är ännu en till funktion du behöver göra manuellt och ger dig ännu en otillfredsställande upplevelse som användare. I fallet Tele 2 behöver du t ex manuellt ange SMTP servern för utgående epost på iPhone, iPad eller Samsung Galaxy S8.

Tele2 webmail, en av de sämsta på marknaden. Här visas den på en iPhone. Observera särskil Tele2 mail Dumpster på en iPad eller iPhone!

Du är beroende av din internetleverantör

Om du vill byta internetleverantör så har de rättigheten att radera ditt konto, vilket är ett bedrövligt sätt att tvinga kvar dig som kund eftersom du blir bunden till din nuvarande internetleverantör. Processen att byta mail blir onödigt komplicerad och svår eftersom du behöver föra över all din viktiga mail och meddela alla att du har bytt epost.

Vad du ska ha istället

Konkurrenterna och jättarna Gmail, Outlook och iCloud som ägs av Google, Microsoft och Apple ger dig en fullkomlig upplevelse som omfattar allting du behöver. Dessa företag har som förvald ett protokoll som heter IMAP (istället för POP3). IMAP-protokollet synkronisera alla dina epost mellan alla dina enheter och lagrar/sparar dessutom skickade mail, inkommande mail och dina kontakter på deras servern. Trots att alla svenska epost-leverantörer är kompatibla med IMAP, det är ändå ingen mening att använda IMAP eftersom epostutrymmen är såpass små att det inte går att använda IMAP.

Google, Microsoft och Apple

Det är en markant skillnad på lagringsutrymmet som är näst intill obegränsat och exklusiva tjänster som dokumenthantering, bildhantering och inbyggt spamfilter ger dig en avsevärt bättre helhetsupplevelse. En sak att vara medveten om som användare är dock att Google samlar din information vilka i sin tur används som statistik och Big Data. Google använder dina data för att i realtid kunna analysera t ex tätheten på ett köpcentrum, utspridning av en sjukdomar eller epidemi i ett samhället, eller trafikflödet på en motorväg samt för att anpassa/inrikta bl. a. reklamen till dig.

Svenska Internetleverantörer är chanslösa mot Google, Microsoft och Apple. Bilden ovan visar ett fåtal av Googles tjänster jämför med Telia-, Tele2- , Bredbandsbolaget- och Comhems tjänster.

Tidigare rekommenderade vi även Yahoo Mail. Men de har idag stora problem med säkerheten efter den omfattande dataintrången för ett par år sedan och fler och fler användare lämnar Yahoo mail.

Telia webmail, Tele2 webmail, Comhem, Ownit och Bredbandsbolaget eposttjänster är usla, ynkliga, odugliga och är “a waste of time” i jämförelse med Gmail (www.gmail.com), Microsoft Outlook som ingår i Office 365 (www.office365.com), den fria versionen av Microsoft Outlook (www.outlook.com),  och Apple iCloud (www.icloud.com). Dessa ger dig enormt mycket mer service, respekt, utrymme, funktioner, kvalité och tjänster!

Internetleverantörerna erbjuder onekligen usla tjänster som bör verkligen undvikas. Med de större aktörernas mailtjänster får du backup av filer, kontakter och mail, musik hantering, ett mer genomtänkt protokoll, synkronisering mellan enheter, enormt lagringsutrymme, tjänster som dokumenthantering och bildhantering, bra spamfilter och slutligen bättre säkerhet och anpassning till dina mobila enheter.

Du gör det lättare för dig själv och effektiviserar din vardag genom att tänka igenom ditt val av mailtjänst och undvika de som är sämst på marknaden idag.

Kontakta oss på 070-55 444 08 och dela med dig av dina upplevelser samt låt oss få hjälpa dig att omgående byta din epost från din nuvarande Internetleverantör till en mer ansvarsfull och seriös aktör!

IT support DYGNET RUNT!

Vi är ett IT-företag med mer än 20 års erfarenhet av support och problemlösning inom IT-området.

Ring oss
08-778 99 50

				<![CDATA[]]>

Kontorsdatorer

Vi bygga IT-system och datorer till kontoret och t ex advokatbyråer. 
Läs mer

				<![CDATA[]]>

RUT-avdrag för IT-tjänster

Den 1:a augusti 2016 beslutade Sveriges Riksdag att utöka RUT-avdraget till att även gälla IT-tjänster i hemmet.
Läs mer